Feyza S. American Üniversitesi

Feyza S. American Üniversitesi

Merhaba. İsmim Feyza, 24 yaşındayım. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 2017 yılında mezun oldum. Şu an avukatlık stajımı tamamlıyor, bir yandan da önümüzdeki yıl Amerika’da başlayacak olan LL.M. eğitimim için hazırlanıyorum.

Üniversitenin ilk yıllarında, yurtdışında yüksek lisans hem yapmayı çok istediğim hem de gerçekleşmesinin zor olduğunu düşündüğüm bir hedefti. Ancak kariyerime akademisyen olarak devam etmek istiyordum ve yurtdışında eğitim almanın, tecrübe kazanmanın bu noktada kilit rol oynayabileceğinin de farkındaydım. Bu yüzden ikinci sınıfı bitirdikten sonra Erasmus’a başvurdum ve İngiltere’de bir müddet çalıştım ve eğitim aldım. İngiltere’de geçen 3 aylık süreçte hukuk fakültelerini ziyaret ettim ve yurtdışında eğitim almamın kariyerim için oldukça gerekli olduğuna karar verdim. Bundan sonra yapmam gereken ise önümdeki süreci iyi planlamaktı.

Türkiye’ye döndükten sonra gerekli araştırmaları yapmaya başladım. Bu süreçte benim için ilk adım eğitimimi hangi ülkede almak istediğime karar vermekti. Herhangi bir dil problemiyle karşılaşmamak ve İngilizcemi geliştirmek için İngilizcenin anadil olarak konuşulduğu bir ülkede eğitimime devam etmem oldukça önemliydi. Gerek okulların dünya çapında sıralaması gerekse akademisyen-öğrenci ilişkisiyle Amerika’da eğitim almaya karar verdim. Üniversiteleri teker teker araştırmaya ve İngilizcemi geliştirmeye başladım. Üniversitenin 3. yılında İngilizcemi olabildiğince geliştirmeye çalıştım. Coursera ve Edx gibi sitelerden online dersler aldım, İngilizce yaz okullarına katıldım ve bol bol kitap okudum. Ancak burada küçük bir tavsiye, bir yandan İngilizcenizi geliştirmeye çalışırken bir yandan da CV’nizi ihmal etmeyin. Başvurularınızda faydası olabileceğini düşündüğünüz her şeyi yapmaya çalışın. Bende o yaz bir hukuk bürosunda stajyer olarak çalışmıştım. Son seneme girdiğimde ise sınav odaklı çalışmaya başladım ve birkaç ay sonrasında IELTS sınavına girip hedeflediğim dil yeterlilik puanını aldım.

Bu noktada belki bazılarınız işin büyük kısmını hallettiğimi düşünebilir. Çünkü ben öyle zannediyordum. Ama sonrasında işin içine iyice girdikçe CV hazırlama, niyet mektubu yazma, referans mektubu toplama işleri iyice ağır gelmeye başladı. Çünkü tam olarak ne yazmam gerektiğini, nasıl yazacağımı bilemiyordum.   okullardan hem kabul hem de burs almak istediğim için bu belgelerin hepsinin çok iyi olması gerekiyordu. Ben her ne kadar kendim araştırarak, okuyarak, yazarak bir şeyleri halletmeye çalışsam da artık profesyonel yardımın gerekli olduğuna emindim. İşte bu noktada yardımıma Amerika’da Hukuk yetişti. Amerika’da Hukuk klasik CV’lerden farklı olarak kendine has tasarımı ve sistemiyle CV’mi düzenledi. Personal statement ve referans mektuplarımı hazırlamam ve yazmamda çok yardımcı oldu. Sürecin sonunda ise belgelerim native speaker’lara gönderilerek editlendi. Amerika’da Hukuk’la küçük gözüken ama aslında pratikte büyük etkiye sahip olan taktikleri öğrenmiş oldum. Başvurularım sonucunda American University’den Alumni Fund Scholarship’e seçilerek %100 bursla kabul aldım. Bu bursa başvurmam, hazırlanmam hep Amerika’da Hukuk’un yönlendirmesiyle oldu, bu noktada ne kadar teşekkür etsem az.

Bu başvurular sürecinde sadece American University’den değil, başvurduğum okulların hemen hemen hepsinden kabul aldım. Kabul aldığım okulların hepsi aynı zamanda burs teklifinde de bulundular. Aralarında en az verilen burs teklifi ise $10.000’dı ama bu okula ekstra email göndererek bu burs teklifini de $25.000’a kadar çıkarmayı başardık. Demek istediğim, zannedildiği kadar Amerika’da okullardan burs almak zor değil. Sizin başvuru belgeleriniz kuvvetli olduktan ve iyi bir dil skoruna sahip olduktan sonra hem kabuller hem de burs teklifleri sırasıyla gelecektir.

Benim size verebileceğim en iyi tavsiye, İngilizce ve CV’nize sadece üniversitenin son yıllarında önem vermeyin. Her zaman kendinizi geliştirmeye çalışın. İngilizce dil skorunuzun başvururken ne kadar önemli olduğunu siz de fark edeceksiniz. CV ise karşı tarafa sizin hakkınızda kolay ve hızlıca bilgi verdiğinden bence diğer belgelere göre daha önemli. O yüzden CV’nizin açık ve düzgün okunabilir olduğundan emin olun.

Benim hikayem bu şekilde. Amerika’da neredeyse her okulun kendine has sistemi var, o yüzden sizin bu anlattığımdan çok farklı bir hikayeniz de olabilir. Gerçekten iyi bir okuldan iyi bir bursla kabul almak istiyorsanız, profesyonel birinden yardım istemekten çekinmeyin.

İletişim Formu

Ücretsiz servislerimiz hakkında ayrıntılı bilgi almak, indirim talebinde bulunmak ya da başvurularla ilgili herhangi bir konuda soru sormak amacıyla bizimle iletişime geçebilirsiniz.